Zo leer je je kind veilig traplopen.

Zo leer je je kind veilig traplopen.

Gaat je kleintje stilaan op verkenning door het hele huis? Dan heb je wellicht al stil gestaan bij de gevaren van een trap. Van de trap vallen is één van de meest ernstige ongevallen. Het zijn voornamelijk kinderen van één en twee jaar oud die de meeste risico’s lopen.

Zo leer je je kind veilig traplopen.

Natuurlijk kan je zo’n hekje boven- en onderaan de trap installeren. Maar een kind moet ook leren traplopen.

Laat het kind als jij erbij bent, voor je uit, aan de brede kant van de trap naar boven gaan. Leer hem, zodra hij bij de leuning kan, om altijd met één hand de leuning vast te houden. Ga voor het kind uit de trap af. Zolang hij nog niet (goed) kan lopen, kun je het kind zittend, trede voor trede de trap af laten schuiven. Veilig leren traplopen is een hele kunst. Dit leer je een kind niet van vandaag op morgen. Tot die tijd biedt een traphekje de nodige bescherming voor al die momenten dat je net even niet in de buurt bent. Maar ook deze tips (te vinden hier) zorgen ervoor dat je geruster bent in huis.

 

 

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>