Weg met ongewenst haar

Weg met ongewenst haar

Ontharen is af en toe lastig kost tijd maar het moet gebeuren. Ook genoeg van stoppeltjes, ingegroeide haartjes of een complete haarmat op je benen? Lees dan welke methode het best bij jou past.

Weg met ongewenst haar

 

In de schappen van de meeste winkels zie je als we het over ontharen hebben, door de bomen het bos niet meer. Terwijl je kinderen aan je trekken probeer jij je een weg te banen tussen alle soorten scheermessen, harsstrips, epileerapparaten en ontharingscrèmes. Wat moet je kiezen?

Scheren

Scheren is pijnloos en makkelijk. Vooral onder de douche is scheren zo gedaan. Wacht een paar minuten voordat je begint met scheren. Het warme water maakt de haartjes zacht, opent de haarzakjes en laat de huid ontspannen. Het resultaat is een gladde en zachtere huid.
Let er wel op dat je altijd scheerschuim gebruikt en een super glad scheermesje. Het nadeel van scheren is dat je na 1 of 2 dagen last van stoppeltjes krijgt en dat je weer van voren kunt beginnen.

Harsen

Harsen of waxen is het weghalen van ongewenst haar door er warme of koude was op te strijken. Het te laten stollen en het er vervolgens met een snelle beweging af te trekken. Harsen is pijnlijk, maar dat went. Een groot voordeel van harsen is dat de haartjes 4 tot 6 weken wegblijven. Je kunt je laten harsen bij een schoonheidsspecialiste of thuis met harsstrips gekocht bij de drogisterij.

Tot 48 uur na het harsen is het verstandig om een sauna, heet bad of douche te vermijden. Een douche, sauna of heet bad kan mogelijk gevoeligheid en irritatie veroorzaken.

Epileren

Een elektrisch epileerapparaat is geschikt voor het ontharen van benen, oksels en bikinilijn. De haartjes worden met haarwortel en al uit de huid getrokken. Hierdoor blijven de haartjes maar liefst een paar weken weg en komen ze zachter en minder zichtbaar terug.

Epileer bij voorkeur na het douchen. De poriën van je huid staan dan nog open, waardoor het uittrekken van de haartjes gemakkelijker gaat en het minder pijn doet. Want ontharen op deze manier doet toch wel pijn!

Ontharingscrème

Een snelle manier van ontharen is het gebruiken van ontharingscrème. Je smeert ontharingscrème op de behaarde huid. Na enkele minuten kun je de haartjes zo van je benen spoelen. Voor een optimaal resultaat kun je eerst een warm washandje op je huid leggen. Dit opent de haarzakjes. De haartjes blijven een paar dagen tot een week weg.

Let op,  houd de ontharingscrème nooit langer op je huid dan voorgeschreven staat en gebruik de ontharingscrème niet op een beschadigde huid.

Laseren

Voor degene die het helemaal gehad hebben met elke vorm van ontharing, is laserbehandeling een optie. De haartjes worden dan definitief verwijderd. Dit kun je doen bij klinieken voor cosmetische behandelingen en bij sommige schoonheidsspecialisten. Het nadeel is dat laseren flink wat duurder is. Maar daarna ben je dan wel voorgoed van je haartjes af.

Share This Story

Mooi & Fit

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>