Voor jonge kinderen is luisteren erg moeilijk!

Als ouder wil je graag dat jouw kind goed naar jou luistert. Bij jonge kinderen kan dit nogal moeilijk zijn, omdat luisteren erg moeilijk en eigenlijk onbegrijpelijk is voor hen. Een jong kind is nog impulsief en het leeft nog in zijn eigen fantasie wereldje. Pas vanaf een jaar of 5 a 6 leert een kind om zich te focussen en kan zodoende ook beter begrijpen wat een ouder bedoelt en van hem wilt. Als een kind beter begrijpt waarom luisteren zo belangrijk is, zal het sneller de behoefte hebben om te luisteren naar de woorden van zijn ouders.

Luisteren Naar Mama

Als je als ouder wilt voorkomen dat het luisteren van jouw kind een machtstrijd wordt heeft Selma Weideman een vijftal tips in een artikel op haar blog opgenomen om ouders te helpen om beter met hun kinderen te communiceren. Waar deze tips op neerkomen is dat je als ouder helder communiceert en dat je als ouder beter leert luisteren naar jouw eigen behoeften (hoe je omgaat met jouw ego). Lees hier verder voor de vijf tips om beter met jouw kind te communiceren.

Share This Story

Gedrag en Houding

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>