‘’Nee ik wil niet jou. Ik wil pappa!!!’’

‘’Nee ik wil niet jou. Ik wil pappa!!!’’

Is je kind een echte mama’s kindje? Of is ze papa’s kleine prinses? Als je kind is gevallen of zich heeft bezeerd rent ze vaak naar een van jullie en wil ze alleen door diegene worden getroost. Deze voorkeur is vaak niet leuk voor de andere ouder. Je voelt je dan afgewezen.  Waar komt die voorkeur vandaan? Hoe ga je hiermee om?

Fase
Het is maar een fase die vanzelf weer voorbij gaat. Het komt vaak voor wanneer je kind rond de zes maanden is. Hij gaat zich dan hechten aan de mensen om zich heen. Vooral aan degene die hem het meest verzorgt. Het kan zijn dat je kind meer naar zijn papa trekt vanwege zijn karakter. Het is niet zo dat je kind de andere ouder niet leuk of aardig vindt. Op dat moment vindt heeft hij gewoon een voorkeur voor zijn papa. Dit gaat vanzelf over of slaat zelf om naar de andere ouder.

‘’Nee ik wil niet jou. Ik wil pappa!!!’’

Oplossing

Een kant en klare oplossing zodat het gedrag van je kind over gaat is er niet. Wel is het belangrijk om op de juiste manier te reageren. Reageer het niet af op je partner. Praat erover en geef toe dat je ermee zit. Je partner kan er ook niets aan doen dat je kind een voorkeur heeft voor hem. Laat het ook niet merken aan je kind. Hij doet het niet opzettelijk. Behandel je kind zoals je normaal altijd doet.

Je moet je kind ook niet ‘omkopen’ om meer aandacht van je kind te krijgen. Blijf je kind uitnodigen om wat leuks met zijn jou te doen. En wie weet ben jij over een paar weken weer de favoriet.

Tips

  • Maak er geen wedstrijd van met je partner
  • Laat je kind niet tussen jullie komen. Vorm een front met je partner
  • Ga niet mee in elke eis van je kind. Papa heeft misschien geen tijd op het moment. Geef dan aan dat papa geen tijd heeft en dat mama hem gaat aankleden. Je kind leert zo dat hij niet altijd alles kan doen met papa.

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>