Met je kind op de fiets. Hoe doe je dat veilig?

Met je kind op de fiets. Hoe doe je dat veilig?

Er is niets zo fijn als een fietstochtje met je kind. Je kunt pas echt van een fietstocht genieten als je veilig met je kind op de fiets zit! Ben je van plan om je kind regelmatig op de fiets mee te nemen? Zorg dan voor een goede fiets. Want je neemt iedere keer heel wat extra gewicht mee. En je wilt je kind zo veilig mogelijk vervoeren.

Met je kind op de fiets. Hoe doe je dat veilig?

Er zijn ‘mamafietsen’ of ‘moederfietsen’ te koop die speciaal geschikt zijn om kinderen op te vervoeren. Ze zijn extra stevig, hebben een dubbele standaard en soms een extra breed stuur voor meer ruimte met een kinderzitje. Voor verschillende leeftijden zijn er verschillende manieren om je kind mee te nemen op de fiets. En een fietshelm beschermt je kind tegen ernstig letsel door een valpartij. Daarom is een helm voor kinderen tot 6 jaar een goed idee. Voor meer tips waar je op met letten wanneer je met je kind op een fiets zit, klik dan hier.

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>