Keizersnede vergroot risico op allergieën

Keizersnede vergroot risico op allergieën

Volgens onderzoekers van het Amerikaanse Henry Ford ziekenhuis in Detroit hebben baby’s die geboren worden met een keizersnede een grotere kans om allergieën te ontwikkelen dan baby’s die vaginaal ter wereld komen. De kans dat een kind wanneer het de leeftijd van twee jaar heeft bereikt een allergie heeft blijkt vijf keer zo groot.

Keizersnede vergroot risico op allergieën

Voor de studie werden 1258 baby’s onderzocht die tussen 2003 en 2007 waren geboren. Ze werden vier keer onder de loep genomen; als ze een maand, zes maanden, een jaar en twee jaar waren. Volgens het onderzoek worden baby’s, die door het geboortekanaal gaan blootgesteld aan bacteriën. Dat is weer goed voor hun immuunsysteem. Hoe eerder ze met micro-organismen in aanraking komen, hoe minder ze last krijgen van eczeem, astma en allergieën. Wil je meer weten tussen het verschil qua allergieën van een keizersnede kind en kind die op de ‘normale’ manier wordt geboren, klik dan hier.

Share This Story

Bevalling

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>