Haal je eigen hammam in huis.

Haal je eigen hammam in huis.

In de Oosterse hammam wordt baden tot een ware kunst verheven. Even ontspannen in de stoom, de stress van je af scrubben en een lekkere massage. Elke week naar het badhuis zit er voor de mama va nu niet in. Maar je kunt je eigen badkamer omtoveren tot een huis hammam! Dat doe je zo.

Haal je eigen hammam in huis.

Laat het bad vollopen met heet water, zodat de badkamer zich goed met stoom kan vullen. Voeg eventueel een paar druppels eucalyptus- of rozemarijnolie aan het water toe. Steek lekker veel kaarsjes aan en doe het licht uit. Je kunt nu beginnen met je hammam ritueel!

Inzepen

Spoel je af onder de douche en zeep je in met een natuurlijke olijfzeep, zoals Sabon beldi. Olijfzeep is zacht, hydraterend en zit boordevol vitamines en mineralen waar je huid direct van opknapt. Stap in bad en relax een klein kwartiertje. Het warme water en de zeep zorgen dat je huid week wordt.

Scrubben

Scrubben maar! Voor het scrubben kun je de sisal scrub handschoenen gebruiken. Wil je wat zachters gebruiken voor je huid, dan kun je ook scrub zout of een mild scrub product gebruiken. Vergeet ruwe plekjes zoals je ellenbogen niet. En neem vooral je billen en bovenbenen flink onder handen. Dit verbetert de bloedsomloop en helpt cellulitis voorkomen. Met een ouderwets puimsteentje kun je nu ook gemakkelijk overtollig eelt van je voeten weghalen. Douche nu de dode huidlaagjes van je lichaam en spoel je lichaam af met heet water. Eindig met koud water!

Modder

Vervolgens smeer je je lijf, gezicht én haren in met Rassoul, een speciaal natuurlijk moddermengsel van klei en lava-aarde. Je kunt de Rassoul aanmaken met water, maar het is extra lekker als je hiervoor ook een beetje rozenwater gebruikt. Rassoul neutraliseert de talgproductie, zuivert, ontspant, verkwikt en slankt het lichaam natuurlijk af. Rozenwater heeft een kalmerende werking en is een uitstekende huidverzorging. Laat de modder een tijdje inwerken en douche daarna met veel heet water.

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>