Gezinssport, met hele gezin gezond bezig zijn.

Gezinssport, met hele gezin gezond bezig zijn.

Vrije tijd voor het hele gezin? Met een gezinssport maak je tijd voor je kind(eren) en ook nog eens op een gezonde manier! Sporten is gezond voor je kinderen. Maar daarnaast is sporten ook nog eens een zinvol tijdverdrijf voor de hele familie.

Gezinssport, met hele gezin gezond bezig zijn.

Sport voor het hele gezin!

Bij een gezinssport moet je niet meteen denken aan een maar eerder aan recreatieve sporten. Bespreek met je partner en je kinderen wat jullie wekelijks samen kunnen doen; een uurtje op woensdagmiddag naar het zwembad, zaterdagvoormiddag samen een fietstocht maken of op zondagvoormiddag met de hond op schattenjacht.

Wees creatief! Misschien willen jullie wel samen wat minder bekende sporten uittesten en kunnen jullie een lijstje maken van wat jullie samen kunnen doen. Je dochter wilde altijd al een gaan veldrijden. Je partner wil zich alvast voorbereiden op de skivakantie samen een overdekte skipiste in de buurt bezoeken.

Sportvakanties voor het hele gezin

Voor een gezonde ontspanning van het hele gezin zorgen ook reisorganisaties als Club Med. Hun all-in formule is vaak wat duurder maar het aanbod sportactiviteiten is erg groot. Je kiest bij Club Med al snel uit 60 verschillende sporttakken! Zo kunnen jij en je kinderen heel wat nieuwe sporten ontdekken tijdens je vakantie; Thai Chi, acrobatie aan de trapeze of mountainbiken in de bergen. Deelnemen aan de sportactiviteiten, de trainingen en het gebruik van het sportmateriaal is inbegrepen in je reis.

Tips om gezinssporten leuk te maken!

  • Laat elk gezinslid een sporttak of een activiteit uitkiezen. Beslissen jij en je partner elke week naar het zwembad te gaan, kunnen je kinderen op een lijstje schrijven wat ze graag met mama, papa, broer of zus willen uitproberen.
  • Vertrek je op sportkamp? Houd er dan rekening mee dat elk kind op zijn of haar ritme leert. Aanvaard dat en verplicht je kind niet meteen van een moeilijke skipiste naar beneden te komen of in het Olympisch zwembad een zwembrevet te halen! Houd sporten leuk!
  • Maak geen competitie van gezinssport! De bedoeling is gezond wat te ondernemen met het hele gezin.

Share This Story

Mooi & Fit

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>