Een positieve opvoeding zorgt voor positieve kinderen.

Een positieve opvoeding zorgt voor positieve kinderen

Kinderen opvoeden is een belangrijke, uitdagende taak, die niet altijd makkelijk is. Positief opvoeden is een manier van opvoeden die erop gericht is om de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Het betekent dat je op een opbouwende en niet kwetsende manier omgaat met het gedrag en de emoties van kinderen.

Een positieve opvoeding zorgt voor positieve kinderen

De nadruk ligt op goed communiceren en het geven van positieve aandacht aan dingen die kinderen goed doen. Een positieve opvoedingsaanpak zorgt ervoor dat kinderen zich het beste ontwikkelen. Kinderen zitten daardoor lekkerder in hun vel, ze doen het goed en lopen minder kans om gedragsproblemen te ontwikkelen.

 

Loes heeft tien tips over hoe je positief moet opvoeden. Eén van die tips is: Als je kind je iets wil laten zien, stop dan even met je bezigheden en geef aandacht aan je kind. Het is belangrijk om regelmatig even tijd en gerichte aandacht aan je kind te besteden. Voor de overige negen tips klik je hier.

Share This Story

Opvoeding Kind

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>