Duimen of speen?

Duimen of speen?

Duimzuigen of liever een fopspeen? Het blijft voor iedere ouder van een baby een lastige keuze. Kies jij voor duimen of de fopspeen voor je baby? Zowel duimen als een fopspeen voor je baby hebben nadelen.

Duimen of speen?

Waarom is duimzuigen niet goed? Hoe gebruik je een fopspeen om het zuigen makkelijker af te wennen? Misschien heeft je baby een sterke zuigreflex en wil hij buiten de voedingen ook nog sabbelen of zuigen. Dat is helemaal niet gek. Zuigen vindt hij lekker; het maakt hem rustig. Sommige baby’s vinden al snel hun eigen duim (of een andere vinger) om op te sabbelen. Dat ziet er vaak vertederend uit. Maar het is niet goed voor de ontwikkeling van zijn mond.

Er zijn voor elk wel wat voordelen te bedenken, maar er zijn zeker nadelen. Het grootste nadeel? Ze hebben het beide met elkaar gemeen: op een gegeven moment moet je kind de duim of speen afwennen. Wil je meer weten over wat het beste is voor je baby, klik dan hier.

Share This Story

Voeding & Gezondheid

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>