Bevallen… hoe is het nu echt?

Als je voor het eerst zwanger bent vraag je jezelf af wat jou allemaal te wachten staat. Een veel gehoorde kreet is niet voor niets “het oefenen voor kinderen is leuker dan het krijgen.” Als vrouwen het ergens wel over eens zijn is het dat het bevallen geen pretje is. Maar wat kun je allemaal verwachten?

Bevallen Hoe is het

Het begin: het indalen van de baby
Zodra het begin er is merk je het meteen. Voordat jouw baby wordt geboren daalt de baby eerst in. Vrouwen geven aan dat meer last kregen van slijmverlies. Ook moesten ze vaken naar de wc. Bij sommigen werd de baarmoeder zwakker.

De weeën
Vrouwen geven aan dat de eigenlijke weeën te vergelijken zijn met hevige menstruatiepijnen. Deze weeën kun je dus niet missen. Wel is het goed om nu goed na te denken hoe jij de bevalling het liefst mee wilt maken. Wie wil jij erbij hebben en maak je wensen aan hen duidelijk kenbaar.

Wees voorbereid
Ga er niet vanuit dat alles volgens jouw plan zal verlopen. Een bevalling kan je niet plannen, maar overkomt je gewoon. Het kan zo zijn dat jij thuis wilt bevallen, maar dat je ineens om wat voor reden dan ook in het ziekenhuis moet bevallen. Zorg ervoor dat je bevallingstas klaar staat. Zo ben je voorbereid op wat ook mag komen. Probeer tijdens de bevalling zo rustig mogelijk te blijven. Denk niet snel dat er iets mis is als de bevalling niet zoals plan verloopt. Het gaat al duizenden jaren goed en bij jou zal het ook goed verlopen. Lees meer over bevallen op mamaenzo.nl

Share This Story

Bevalling

You May Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>